Top of the page

Promelek XXI în presă

Pentru a ne cunoaște mai bine, îți propunem mai jos o serie de articole, comunicate de presă și interviuri cu membrii echipei Promelek XXI.

Károly Nagy, Promelek XXI: "După reducerea investițiilor în proiectele rezidențiale, am exploatat noi segmente de piață care să compenseze acest declin. Segmentul rezidențial va fi afectat și ăn acest an." La sfârșitul anului, Promelek a tras linie la o cifră de afaceri de 217.8 mil. lei, în creștere cu 15% față de anul precedent.
22.02.2024 | Alina-Elena Vasiliu

Promelek, o companie din Cluj care se ocupă cu distribuţia de in­stalaţii şi echipamente electrice, a in­vestit în 2023 aproximativ 400.000 de euro pentru dezvoltarea producţiei şi s-a orientat către segmente com­plementare celui rezidenţial, care a fost în declin anul trecut.

„Anul trecut am realizat o investiţie totală de circa 400.000 de euro. Am extins spaţiul atelierului de producţie a tablourilor electrice la aproximativ 1.800 de metri pătraţi şi l-am echipat cu utilaje auto­matizate şi echipamente digitale de urmărire a producţiei. În a doua parte a anului, am derulat un amplu proiect de reamenajare a sediului din Bucureşti“, spune Károly Nagy, director general la Promelek XXI.


ZF Logistica businessului
Remus Hațegan, director executiv la Promelek: Triplăm spațiul de producție și depozitare
16.06.2023 | Bogdan Alecu

 Distribuitorul de instalaţii şi echipamente electrice Promelek XXI din Cluj-Napoca, parte a grupului spaniol Elektra, a contractat un nou spaţiu de 1.800 mp pentru a muta producţia şi depozitarea companiei, având în vedere că se aşteaptă ca partea de producţie să crească în ponderea businessului.
  „Suntem pregătiţi să facem un nou pas către dezvoltare – urmează să ne mutăm într-un spaţiu nou, mai mare, de 1.800 mp. Reprezintă o suprafaţă triplă faţă de cea actuală. Am dotat spaţiul cu bancuri de lucru complet noi, cu un plus de ergonomie. Am investit şi în echipamente speciale de automatizare – o maşină de pre­lucrat echipa­mente meta­lice – producţie automatizată pentru proces şi suntem interesaţi de noi sisteme de automatizare – este esenţială pentru un viitor eficient. Dezvoltăm şi echipa cu expertiză suplimentară“, a spus Remus Haţegan, director executiv şi acţionar la Promelek XXI, în cadrul emisiunii ZF Logistica Businessului, un proiect ZF&ELI Parks.

citește articolul >>>


Cum să locuiești mai bine. Locuințele în iarna scumpirilor. 
Promelek XXI: Cererea pentru soluții de eficientizare energetică crește pe fondul creșterilor prețurilor la energie și gaz
6.12.2022 | Alina-Elena Vasiliu

  „Consumul de energie termică poate fi redus cu un procent cuprins între 14% şi 25%, iar consumul de energie electrică poate scădea cu până la 60%“, spune Károly Nagy, director general la Promelek XXI. 

Soluţiile de eficientizare energetică şi sistemele de automatizare sunt două categorii de produse care vor creşte în perioada următoare pe segmentul rezidenţial, este estimarea distribuitorului clujean de instalaţii şi echipamente electrice Promelek XXI, parte a grupului spaniol Elektra. 


ZF investiți în România!
Károly Nagy, Promelek XXI: În 2022 am mizat pe sisteme fotovoltaice și stații pentru mașini electrice
18.11.2022 | Bogdan Alecu

„Suntem activi şi pe zona de staţii de încărcare pentru maşini electrice, un dome­niu care anul acesta a performat peste aştep­tări. Mai avem şi soluţii smart pentru clădiri, prin care cu un control bine gândit putem reduce consumul de energie electrică sau de gaz pentru încălzire. Economia de energie poate ne duce întâi cu gândul la anii ’80, dar acum se poate face economie fără a reduce con­fortul prin reducerea consumului inutil. De aseme­nea, discutăm de sistemele fotovoltai­ce pe care le avem în portofoliu. Este un segment cu creşteri peste aşteptări. Ne aşteptăm ca 7% din business să provină în 2022 din panouri sau componente pentru sisteme fotovoltaice. Strategia şi organizarea sunt pentru noi B2B şi noi abordăm parte­neri, persoane juridice prin care ne adresăm persoanelor juridice“, a spus Károly Nagy, director general Promelek XXI în cadrul emisiunii ZF Investiţi în România! Un proiect ZF şi CEC Bank.


Analiză: Industria de instalații electrice pentru clădiri va depăși 400 milioane euro
29.09.2022 | Elena Icleanu

Piata de echipamente si instalatii electrice a inregistrat o crestere constanta in ultimii doi ani, fiind afectata partial de variatiile de preturi ale metalelor si materialelor plastice, intarzieri in livrarea echipamentelor, precum si de contextul economic si geopolitic sensibil. Segmentul corpurilor de iluminat a inregistrat o crestere de 15%-20% in 2021, iar pentru perioada 2022-2026 se estimeaza o evolutie de 4%-5% la nivel global.

Soluții de automatizare pentru clădiri inteligente
23.09.2022

Promelek XXI este una dintre primele companii care implementează tehnologie smart în România, încă din anul 2014, oferind soluții personalizate de automatizare pentru case și clădiri smart, de la consultanță de specialitate, proiectare, configurare până la suport tehnic. Astfel, Promelek XXI s-a specializat în eficientizarea clădirilor, echipându-le cu sisteme smart care asigură confort, flexibilitate, siguranță, dar și reduceri semnificative ale consumului de energie electrică și termică.

Promelek XXI – Afaceri de 3 mil. € pe segmentul de panouri fotovoltaice
14.09.2022 | Nicolae Pop

“Am înregistrat o evoluție peste așteptări pe segmentul de sisteme de panouri fotovoltaice generată de numărul mare de solicitări venite din partea consumatorilor casnici, impulsionați și de programele de finanțare, precum ElectricUP. De asemenea, creșterea a fost determinată și de interesul clienților industriali unde cererea vine pe fondul creșterii prețurilor la energia electrică, pe nevoia de a optimiza costu­rile și reducerea impactului negativ asupra mediului. În acest context, mizăm pe o cifră de afaceri de 34 milioane de euro, cu o pondere din business pentru sistemele fotovoltaice de până în 10%”, a declarat Remus Hațegan, Director Executiv PROMELEK XXI.

Piaţa de echipamente electrice va ajunge la cca. 400 milioane de euro în 2022
21.06.2022 | G.D.

Compania clujeană PROMELEK XXI, unul dintre principalii jucători ai pieţei locale de echipamente electrice, parte a grupului spaniol Elektra, estimează că piaţa de profil se menţine, în 2022, pe acelaşi trend ascendent din ultimii ani, în ciuda situaţiei geo-politice actuale, dar şi a creşterii accelerate a costurilor cu materia primă şi energia, conform unui comunicat remis redacţiei. 

Károly Nagy, Promelek XXI: Producătorii mondiali de echipamente electrice majorau prețurile o dată pe an. De la începutul anului, suntem la a doua majorare
21.04.2022 | Andrada Ghira

Transportul produselor din Asia spre Europa s-a scumpit de patru ori de la debutul pandemiei. Prețurile materiilor prime au început să crească încă din primul an de pandemie și continuă pe acest trend. Plătim cu toții mai mult la energie, iar războiul din Ucraina a venit ca un alt “gard” în cursa cu obstacole pe care o experimentăm de doi ani către un finiș cu un rezultat cât mai bun.

Piața stațiilor de încărcare a mașinilor electrice s-ar putea tripla în 2022
17.04.2022 | Adrian Ungureanu

Rețeaua de stații publice pentru încărcarea mașinilor electrice din România este în continuă dezvoltare și are potențialul de a crește într-un ritm foarte rapid în 2022, dar deocamdată este una subdezvoltată în comparație cu piețele din vestul Europei, raportul cu unele țări fiind unul extrem de mare.

PROMELEK XXl, the Cluj-based company that saw the future of charging solutions for EVs
28.03.2022 | Oana Coșman

"PROMELEK XXI started its activity in 1996, in Cluj-Napoca, under the name Promod, offering complete solutions for low and medium voltage electrical installations and a complete range of technical-commercial and logistic services. In 2018 the company made its first steps towards the launch of a new business line dedicated to charging solutions for electric and plug-in hybrid vehicles, in order to actively contribute to the sustainable development of transportation."

​​​​Promelek XXI țintește o creștere a business-ului la 34 milioane euro, noi achiziții și, pe viitor, produse proprii
15.02.2022 | Emil Popescu

Furnizorul clujean de echipamente electrice Promelek XXI, parte a grupului spaniol Elektra, mizează în acest an pe o creștere a business-ului de 14%, la 34 de milioane de euro. Strategia de dezvoltare include noi achiziții, pentru extinderea la nivel geografic și a gamei de servicii oferite, și, pe viitor, investiții în produse proprii.
​​​​PROMELEK XXI – suport pentru viitorul verde al transportului rutier prin livrarea de stații de încărcare a mașinilor electrice
15.02.2022

Compania clujeană PROMELEK XXI, unul dintre principalii jucători ai pieței locale de echipamente electrice, parte a grupului spaniol Elektra, și-a asumat, încă de la înființare, rolul de a conecta viitorul prin soluții electrice de calitate și parteneriate de valoare. Un pas firesc în dezvoltarea firmei a fost lansarea, în 2018, a liniei de business dedicată stațiilor de încărcare a mașinilor electrice și plug-in hybrid, compania vizând să contribuie activ la o dezvoltare sustenabilă a transporturilor.
​​​​PROMELEK XXI: Cererea continuă să crească, în pofida majorărilor de prețuri 
​​​​Interviu cu Károly Nagy, directorul general al Promelek XXI, manager cu o experiență profesională de 25 de ani pe piața de instalații și echipamente electrice. ​​​​
07.02.2022 | Elena Icleanu

"Anul 2021 ne-a adus o serie de provocari, asa cum ne asteptam, de altfel, precum indisponibilitatea de marfa si materii prime sau cresterile dramatice ale preturilor. Cu toate acestea, am gasit solutiile potrivite care sa duca la dezvoltarea business-ului fara a afecta rezultatele. Viziunea noastra este sa conectam viitorul prin solutii electrice de calitate si experiente parteneriale valoroase, ..."
ZF Investiţi în România! - un proiect ZF & CEC Bank:
interviu Károly Nagy, Promelek XXI: Investim în propriile produse şi livrăm tablouri pentru automatizări
03.02.2022 | Bogdan Alecu

„Cererea de soluţii electrice este în continuă creştere de peste 20 de ani. Au fost perioade cu probleme, precum criza din 2008 însă cererea de produse electrice a venit cu creştere. Vedem şi perspectiva partenerilor din Spania unde consumul de produse electrice per capita este mai mult de dublu decât în România, şi încă nu am vorbit de ţări şi mai dezvoltate precum Franţa sau Germania. Trendul este în creştere." - a spus directorul companiei.
Promelek a instalat anul trecut 200 de stații de încărcare electrice noi
02.02.2022 | Amelia Turp

Compania clujeană Promelek XXI, jucător pe piața locală de echipamente electrice, a instalat anul trecut cca. 200 de stații de încărcare electrice, atât în spații publice, cât și în locații private.
Promelek XXI, un business în dezvoltare de 25 de ani 
interviu în emisiunea Business Cafe cu Károly Nagy, director general Promelek XXI 
18.01.2021 | Claudiu Pădurean                                                            

Economia clujeană a revenit la nivelul de dinainte de pandemie, prin eforturile unor companii care au dovedit că pot să performeze și în condiții grele. Una dintre aceste companii este Promelek XXI, parte a grupului Elektra.
Clujenii de la PROMELEK XXI estimează o creștere a business-ului de până la 27,5 de milioane de euro
23.11.2021                                          

Compania clujeană PROMELEK XXI, unul dintre principalii jucători ai pieței locale de echipamente electrice, parte a grupului spaniol Elektra, mizează, în acest an, pe un avans cu 15% a business-ului, la aproximativ 27,5 milioane de euro. Compania, jucător cu tradiție pe piața locală, cu o istorie de 25 de ani, estimează pentru acest an și menținerea ratei de profit la cca. 3%.

Promelek XXI în presă

Pentru a ne cunoaște mai bine, îți propunem mai jos o serie de articole, comunicate de presă și interviuri cu membrii echipei Promelek XXI.

Károly Nagy, Promelek XXI: "După reducerea investițiilor în proiectele rezidențiale, am exploatat noi segmente de piață care să compenseze acest declin. Segmentul rezidențial va fi afectat și ăn acest an." La sfârșitul anului, Promelek a tras linie la o cifră de afaceri de 217.8 mil. lei, în creștere cu 15% față de anul precedent.
22.02.2024 | Alina-Elena Vasiliu

Promelek, o companie din Cluj care se ocupă cu distribuţia de in­stalaţii şi echipamente electrice, a in­vestit în 2023 aproximativ 400.000 de euro pentru dezvoltarea producţiei şi s-a orientat către segmente com­plementare celui rezidenţial, care a fost în declin anul trecut.

„Anul trecut am realizat o investiţie totală de circa 400.000 de euro. Am extins spaţiul atelierului de producţie a tablourilor electrice la aproximativ 1.800 de metri pătraţi şi l-am echipat cu utilaje auto­matizate şi echipamente digitale de urmărire a producţiei. În a doua parte a anului, am derulat un amplu proiect de reamenajare a sediului din Bucureşti“, spune Károly Nagy, director general la Promelek XXI.


ZF Logistica businessului
Remus Hațegan, director executiv la Promelek: Triplăm spațiul de producție și depozitare
16.06.2023 | Bogdan Alecu

 Distribuitorul de instalaţii şi echipamente electrice Promelek XXI din Cluj-Napoca, parte a grupului spaniol Elektra, a contractat un nou spaţiu de 1.800 mp pentru a muta producţia şi depozitarea companiei, având în vedere că se aşteaptă ca partea de producţie să crească în ponderea businessului.
  „Suntem pregătiţi să facem un nou pas către dezvoltare – urmează să ne mutăm într-un spaţiu nou, mai mare, de 1.800 mp. Reprezintă o suprafaţă triplă faţă de cea actuală. Am dotat spaţiul cu bancuri de lucru complet noi, cu un plus de ergonomie. Am investit şi în echipamente speciale de automatizare – o maşină de pre­lucrat echipa­mente meta­lice – producţie automatizată pentru proces şi suntem interesaţi de noi sisteme de automatizare – este esenţială pentru un viitor eficient. Dezvoltăm şi echipa cu expertiză suplimentară“, a spus Remus Haţegan, director executiv şi acţionar la Promelek XXI, în cadrul emisiunii ZF Logistica Businessului, un proiect ZF&ELI Parks.

citește articolul >>>


Cum să locuiești mai bine. Locuințele în iarna scumpirilor. 
Promelek XXI: Cererea pentru soluții de eficientizare energetică crește pe fondul creșterilor prețurilor la energie și gaz
6.12.2022 | Alina-Elena Vasiliu

  „Consumul de energie termică poate fi redus cu un procent cuprins între 14% şi 25%, iar consumul de energie electrică poate scădea cu până la 60%“, spune Károly Nagy, director general la Promelek XXI. 

Soluţiile de eficientizare energetică şi sistemele de automatizare sunt două categorii de produse care vor creşte în perioada următoare pe segmentul rezidenţial, este estimarea distribuitorului clujean de instalaţii şi echipamente electrice Promelek XXI, parte a grupului spaniol Elektra. 


ZF investiți în România!
Károly Nagy, Promelek XXI: În 2022 am mizat pe sisteme fotovoltaice și stații pentru mașini electrice
18.11.2022 | Bogdan Alecu

„Suntem activi şi pe zona de staţii de încărcare pentru maşini electrice, un dome­niu care anul acesta a performat peste aştep­tări. Mai avem şi soluţii smart pentru clădiri, prin care cu un control bine gândit putem reduce consumul de energie electrică sau de gaz pentru încălzire. Economia de energie poate ne duce întâi cu gândul la anii ’80, dar acum se poate face economie fără a reduce con­fortul prin reducerea consumului inutil. De aseme­nea, discutăm de sistemele fotovoltai­ce pe care le avem în portofoliu. Este un segment cu creşteri peste aşteptări. Ne aşteptăm ca 7% din business să provină în 2022 din panouri sau componente pentru sisteme fotovoltaice. Strategia şi organizarea sunt pentru noi B2B şi noi abordăm parte­neri, persoane juridice prin care ne adresăm persoanelor juridice“, a spus Károly Nagy, director general Promelek XXI în cadrul emisiunii ZF Investiţi în România! Un proiect ZF şi CEC Bank.


Analiză: Industria de instalații electrice pentru clădiri va depăși 400 milioane euro
29.09.2022 | Elena Icleanu

Piata de echipamente si instalatii electrice a inregistrat o crestere constanta in ultimii doi ani, fiind afectata partial de variatiile de preturi ale metalelor si materialelor plastice, intarzieri in livrarea echipamentelor, precum si de contextul economic si geopolitic sensibil. Segmentul corpurilor de iluminat a inregistrat o crestere de 15%-20% in 2021, iar pentru perioada 2022-2026 se estimeaza o evolutie de 4%-5% la nivel global.

Soluții de automatizare pentru clădiri inteligente
23.09.2022

Promelek XXI este una dintre primele companii care implementează tehnologie smart în România, încă din anul 2014, oferind soluții personalizate de automatizare pentru case și clădiri smart, de la consultanță de specialitate, proiectare, configurare până la suport tehnic. Astfel, Promelek XXI s-a specializat în eficientizarea clădirilor, echipându-le cu sisteme smart care asigură confort, flexibilitate, siguranță, dar și reduceri semnificative ale consumului de energie electrică și termică.

Promelek XXI – Afaceri de 3 mil. € pe segmentul de panouri fotovoltaice
14.09.2022 | Nicolae Pop

“Am înregistrat o evoluție peste așteptări pe segmentul de sisteme de panouri fotovoltaice generată de numărul mare de solicitări venite din partea consumatorilor casnici, impulsionați și de programele de finanțare, precum ElectricUP. De asemenea, creșterea a fost determinată și de interesul clienților industriali unde cererea vine pe fondul creșterii prețurilor la energia electrică, pe nevoia de a optimiza costu­rile și reducerea impactului negativ asupra mediului. În acest context, mizăm pe o cifră de afaceri de 34 milioane de euro, cu o pondere din business pentru sistemele fotovoltaice de până în 10%”, a declarat Remus Hațegan, Director Executiv PROMELEK XXI.

Piaţa de echipamente electrice va ajunge la cca. 400 milioane de euro în 2022
21.06.2022 | G.D.

Compania clujeană PROMELEK XXI, unul dintre principalii jucători ai pieţei locale de echipamente electrice, parte a grupului spaniol Elektra, estimează că piaţa de profil se menţine, în 2022, pe acelaşi trend ascendent din ultimii ani, în ciuda situaţiei geo-politice actuale, dar şi a creşterii accelerate a costurilor cu materia primă şi energia, conform unui comunicat remis redacţiei. 

Károly Nagy, Promelek XXI: Producătorii mondiali de echipamente electrice majorau prețurile o dată pe an. De la începutul anului, suntem la a doua majorare
21.04.2022 | Andrada Ghira

Transportul produselor din Asia spre Europa s-a scumpit de patru ori de la debutul pandemiei. Prețurile materiilor prime au început să crească încă din primul an de pandemie și continuă pe acest trend. Plătim cu toții mai mult la energie, iar războiul din Ucraina a venit ca un alt “gard” în cursa cu obstacole pe care o experimentăm de doi ani către un finiș cu un rezultat cât mai bun.

Piața stațiilor de încărcare a mașinilor electrice s-ar putea tripla în 2022
17.04.2022 | Adrian Ungureanu

Rețeaua de stații publice pentru încărcarea mașinilor electrice din România este în continuă dezvoltare și are potențialul de a crește într-un ritm foarte rapid în 2022, dar deocamdată este una subdezvoltată în comparație cu piețele din vestul Europei, raportul cu unele țări fiind unul extrem de mare.

PROMELEK XXl, the Cluj-based company that saw the future of charging solutions for EVs
28.03.2022 | Oana Coșman

"PROMELEK XXI started its activity in 1996, in Cluj-Napoca, under the name Promod, offering complete solutions for low and medium voltage electrical installations and a complete range of technical-commercial and logistic services. In 2018 the company made its first steps towards the launch of a new business line dedicated to charging solutions for electric and plug-in hybrid vehicles, in order to actively contribute to the sustainable development of transportation."

​​​​Promelek XXI țintește o creștere a business-ului la 34 milioane euro, noi achiziții și, pe viitor, produse proprii
15.02.2022 | Emil Popescu

Furnizorul clujean de echipamente electrice Promelek XXI, parte a grupului spaniol Elektra, mizează în acest an pe o creștere a business-ului de 14%, la 34 de milioane de euro. Strategia de dezvoltare include noi achiziții, pentru extinderea la nivel geografic și a gamei de servicii oferite, și, pe viitor, investiții în produse proprii.
​​​​PROMELEK XXI – suport pentru viitorul verde al transportului rutier prin livrarea de stații de încărcare a mașinilor electrice
15.02.2022

Compania clujeană PROMELEK XXI, unul dintre principalii jucători ai pieței locale de echipamente electrice, parte a grupului spaniol Elektra, și-a asumat, încă de la înființare, rolul de a conecta viitorul prin soluții electrice de calitate și parteneriate de valoare. Un pas firesc în dezvoltarea firmei a fost lansarea, în 2018, a liniei de business dedicată stațiilor de încărcare a mașinilor electrice și plug-in hybrid, compania vizând să contribuie activ la o dezvoltare sustenabilă a transporturilor.
​​​​PROMELEK XXI: Cererea continuă să crească, în pofida majorărilor de prețuri 
​​​​Interviu cu Károly Nagy, directorul general al Promelek XXI, manager cu o experiență profesională de 25 de ani pe piața de instalații și echipamente electrice. ​​​​
07.02.2022 | Elena Icleanu

"Anul 2021 ne-a adus o serie de provocari, asa cum ne asteptam, de altfel, precum indisponibilitatea de marfa si materii prime sau cresterile dramatice ale preturilor. Cu toate acestea, am gasit solutiile potrivite care sa duca la dezvoltarea business-ului fara a afecta rezultatele. Viziunea noastra este sa conectam viitorul prin solutii electrice de calitate si experiente parteneriale valoroase, ..."
ZF Investiţi în România! - un proiect ZF & CEC Bank:
interviu Károly Nagy, Promelek XXI: Investim în propriile produse şi livrăm tablouri pentru automatizări
03.02.2022 | Bogdan Alecu

„Cererea de soluţii electrice este în continuă creştere de peste 20 de ani. Au fost perioade cu probleme, precum criza din 2008 însă cererea de produse electrice a venit cu creştere. Vedem şi perspectiva partenerilor din Spania unde consumul de produse electrice per capita este mai mult de dublu decât în România, şi încă nu am vorbit de ţări şi mai dezvoltate precum Franţa sau Germania. Trendul este în creştere." - a spus directorul companiei.
Promelek a instalat anul trecut 200 de stații de încărcare electrice noi
02.02.2022 | Amelia Turp

Compania clujeană Promelek XXI, jucător pe piața locală de echipamente electrice, a instalat anul trecut cca. 200 de stații de încărcare electrice, atât în spații publice, cât și în locații private.
Promelek XXI, un business în dezvoltare de 25 de ani 
interviu în emisiunea Business Cafe cu Károly Nagy, director general Promelek XXI 
18.01.2021 | Claudiu Pădurean                                                            

Economia clujeană a revenit la nivelul de dinainte de pandemie, prin eforturile unor companii care au dovedit că pot să performeze și în condiții grele. Una dintre aceste companii este Promelek XXI, parte a grupului Elektra.
Clujenii de la PROMELEK XXI estimează o creștere a business-ului de până la 27,5 de milioane de euro
23.11.2021                                          

Compania clujeană PROMELEK XXI, unul dintre principalii jucători ai pieței locale de echipamente electrice, parte a grupului spaniol Elektra, mizează, în acest an, pe un avans cu 15% a business-ului, la aproximativ 27,5 milioane de euro. Compania, jucător cu tradiție pe piața locală, cu o istorie de 25 de ani, estimează pentru acest an și menținerea ratei de profit la cca. 3%.