Top of the page

Sedna Design & Elements - eleganță și stil într-o gamă de produse accesibile

Sedna Design & Elements de la Schneider Electic este o gamă premium, cu produse realizate într-o multitudine de culori și texturi naturale precum lemn, piatră, metal și sticlă, oferind finisaje elegante la prețuri accesibile. Create pentru a oferi confort și eleganță spațiilor interioare, Sedna Design & Elements integrează totodată noi opțiuni care răspund nevoilor actuale în materie de soluții eficiente pentru clădiri inteligente, dar și pentru adoptarea unor măsuri de eficientizare a consumului de energie. Cu o varietate de modele noi, vă puteți pune în aplicare ideile și exprima stilul personal cu o gamă de întrerupătoare care se potrivește perfect tuturor nevoilor și stilurilor de viață.
​​​​Stil îndrăzneţ și sofisticat​​​​
Sedna este o nouă generaţie de întrerupătoare inspirată după ultimele tendinţe. Cu linii moderne care reflectă o estetică rafinată, noua gamă Sedna este potrivită pentru toate tipurile de interioare. Cu două versiuni disponibile – Design & Elements - puteţi alege finisajele pentru mecanisme și ramele decorative astfel încât acestea să răspundă nevoilor și preferinţelor dumneavoastră, de la stilul industrial la cel natural sau glamour.
​​​​Funcţii​​​​
Dispozitive care satisfac orice nevoie
De la întrerupătoare și prize, întrerupătoare pentru jaluzele, termostate, încărcătoare USB și multe altele, Sedna Design & Elements oferă toate funcţiile moderne de care aveţi nevoie în locuinţa dumneavoastră și pentru a oferi mai mult confort persoanelor de orice vârstă.
Instalare
Montaj rapid și timp economisit
Sedna Design & Elements oferă beneficii în ceea ce privește ergonomia, ușurinţa în instalare și utilizare, fiabilitatea și calitatea finisajelor. Noua gamă Sedna a fost concepută ţinând cont de nevoile dumneavoastră:
 • rame decorative universale pentru 1 până la 5 posturi ce pot fi instalale orizontal sau pe vertical
 • toate ramele decorative pentru Sedna Design și Sedna Elements au un grad de protecţie IP20 și IP44
 • ramele decorative sunt montate folosind un sistem de prindere în 8 puncte pentru o aliniere perfectă pe perete
 • ramele de fixare sunt interblocate și se aliniază ușor
Aceste caracteristici și calitatea premium a materialelor de fabricaţie, vor face ca noua gamă Sedna să devină alegerea ideală pentru toate proiectele dumneavostră. Câteva caracteristici noi:
 1. suport de fixare cu interblocare, pentru a alinia cu ușurință mai multe dispozitive.
 2. fante pentru șuruburi, pentru a permite reglarea dozelor care au fost aliniate greșit.
 3. opt puncte de fixare, pentru un montaj simplu și fiabil al ramei decorative.
​​​​Noi stiluri, noi funcţionalităţi​​​​
Fie că este vorba de modă sau decoraţiuni interioare, tendinţele actuale corespund stilurilor mixte. Locuinţele de azi îmbină piesele contemporane cu cele vintage, întrucât clienţii sunt mereu în căutare de ceva nou pentru interiorul casei lor și au nevoie ca aparatajul ultraterminal să reflecte cele mai recente tendinţe.
Gama Sedna de la Schneider Electric a fost realizată pentru a oferi clienților posibilități nelimitate, permițându-le să îmbine finisajele ramei decorative și mecanismele în orice mod care îi inspiră. Combinațiile îndrăznețe, plecând de la ramele decorative cu finisaje de lemn, îmbinate cu mecanisme de culoare antracit, până la cele clasice, oferă gamei Sedna Design & Elements o multitudine de posibilități.
Protecţie împotriva prafului
Marginile ramei decorative sunt rotunjite, curbate în jurul peretelui. Forma a fost concepută special pentru a nu acumula praf, iar materialele lucioase au fost alese pentru aspectul lor elegant, dar și pentru proprietățile lor antistatice.
Mai multă creativitate
Toate ramele decorative de la 1 la maximum 5 posturi sunt disponibile în toate finisajele și pot fi combinate cu toate mecanismele Sedna Design & Elements disponibile.

Pentru mai multe detalii despre produsele Sedna Design & Elements, beneficiile acestora, finisajele disponibile cu aspect de metal, piatră, sticlă și lemn, respectiv despre modul de instalare al prizelor și întrerupătoarelor, a variatoarelor rotative universale sau a dozelor de instalare găsiți pe canalul YouTube Schneider Electic, în playlist-ul Sedna.
Sedna Design - un stil aparte
Liniile moderne și sofisticate ale gamei Sedna Design, împreună cu cele patru finisaje, au fost concepute pentru a crea interioare rafinate și primitoare. Dispozitivele Sedna sunt plăcute la atingere, iar finisajul este delicat și neted.
Grad de protecţie IP44
Protecția IP44 este asigurată cu orice ramă decorativă Sedna Design. Acestea sunt echipate cu garnituri de etanșare pentru a proteja dispozitivele de stropi de apă.

Vezi produsele Sedna Design:

Sedna Elements - creativitate și stil

Un amestec subtil de forme plate și curbate, într-un cadru foarte structurat conferă echipamentelor Sedna Elements un farmec inovator. Profilul rotunjit creează iluzia că întrerupătorul nu este la același nivel cu peretele, aducând atât eleganță, cât și o notă modernă. Finisajele Sedna Elements sunt din: sticlă, lemn, metal sau piatră.
Sedna Elements - Finisaje cu aspect de lemn
Dacă sunteți în căutarea unui interior cald și autentic, nimic nu se compară cu aspectul și senzația de lemn. Lemnul rezonează cu dorința omului de a trăi în legatură directă cu natura, iar culoarea și granulația ramelor sau mecanismelor aduc un plus de eleganță.
Sedna Elements - Finisaje cu aspect de piatră
Materialele brute, nefinisate sunt mereu prezente în multe dintre cele mai populare tendințe de design interior. Ardezia (piatra neagră) și piatra gri sunt folosite în moduri neașteptate, aceste materiale oferind un stil aparte.
Sedna Elements - Finisaje cu aspect de sticlă
Sticla poate reflecta lumina sau o poate lăsa să treacă, creând efecte vizuale interesante. Finisajul elegant și lucios - alb sau negru - va adăuga acel factor irezistibil oricărui design interior.
Sedna Elements - Finisaje cu aspect de metal
Finisajele din metal sunt în tendințe, capabile, în mod unic, să aducă atât energie, cât și eleganță interioarelor moderne. Cu noile rame decorative Auriu patinat și Aluminiu patinat poți adăuga o notă de glamour casei tale.
Vezi produsele Sedna Elements:

Sedna - funcții complete pentru locuința ta

Sedna Design & Elements se remarcă printr-un design modern și prin numeroasele caracteristici precum: iluminat sofisticat, conectivitate nelimitată și economii de energie - acum și în viitor. Concepută pentru opțiunile moderne de management al clădirilor comerciale și rezidențiale, Sedna Design & Elements cuprinde întrerupătoare și variatoare rotative pentru controlul iluminatului, dar și întrerupătoare pentru controlul jaluzelelor, astfel încât utilizatorii să deschidă și să închidă cu ușurință draperiile, pentru a proteja interiorul casei de lumina excesivă a soarelui și pentru a controla temperatura ambiantă. Senzorul de mișcare cu întrerupător integrat, cu un unghi de detectare de 160 de grade facilitează deplasarea în clădire pe timpul nopții și ajută la reducerea consumului de energie electrică.

În ceea ce privește funcțiile pentru controlul temperaturii, noile termostate din gama Sedna Design & Elements ajută la menținerea unei temperaturi constante în toată locuința, contribuind, în același timp, la reducerea consumului de energie prin pornirea încălzirii doar atunci când este necesar.

Echipamentele Sedna pot fi incluse în proiectele de renovare sau în instalații electrice din clădirile noi, indiferent de destinația de utilizare a acestora – rezidențială sau comercială – gama Sedna propunând și mecanisme clasice precum prize RJ45 pentru cabluri de rețea; prize HDMI pentru echipamente HDTV și AV, dar și mecanisme noi precum priză TV+date sau priză de alimentare+încărcătoare USB, ce oferă funcții multiple înglobate în același mecanism. Pentru segmentul de hoteluri sau apartamente cu utilizare temporară, gama Sedna include întrerupătoare cu cartelă, care pot fi utilizate în două moduri: ca o cheie pentru cameră sau ca întrerupător de economisire a energiei, care stinge toate luminile din camera, dacă aceasta nu este ocupată.
Controlul iluminatului
Fie că alegeţi un buton simplu sau un variator rotativ, ambele sunt concepute pentru toate tipurile de iluminat, chiar și pentru LED. Un senzor de mișcare ajută la reducerea la minimum a consumului de energie electrică și facilitează deplasarea pe timp de noapte.
Controlul jaluzelelor
Controlul jaluzelelor vă permite să deschideţi și să închideţi cu ușurinţă jaluzelele pentru a proteja interiorul casei de lumina excesivă a soarelui și pentru a ajuta la descurajarea interesului nedorit din partea străinilor.
Prize
Toate prizele sunt prevăzute cu obturatoare de protecţie pentru a împiedica introducerea accidentală de unelte în interior, acolo unde sunt încorporate piese metalice sub tensiune. De asemenea, este disponibilă și o versiune cu capac, cu un grad de protecţie IP44.
Prize duble și speciale
Practice și ușor de montat, prizele duble limitează numărul de găuri în pereţi. Sunt disponibile în variante precum alb, argintiu, antracit, bej, mesteacăn satinat și lemn wenge.
Prize multimedia
Toate prizele sunt prevăzute cu obturatoare de protecţie pentru a împiedica introducerea accidentală de unelte în interior, acolo unde sunt încorporate piese metalice sub tensiune. De asemenea, este disponibilă și o versiune cu capac, cu un grad de protecţie IP44.
Încărcătoare USB
Încărcătorul USB cu suport pentru telefon reprezintă modalitatea cea mai simplă și practică unde îţi poţi încărca telefonul.
Controlul temperaturii
Termostatul Sedna menţine o temperatură constantă și confortabilă în toată locuinţa și ajută la reducerea consumului de energie prin pornirea încălzirii doar atunci când este necesar.
Comercial
Întrerupătorul cu cartelă pentru camera de hotel poate fi utilizat în două moduri:
 • ca o cheie de cameră
 • ca întrerupător de economisire a energiei, care stinge toate luminile din cameră dacă aceasta nu este ocupată.
Vezi produsele Sedna Design & Elements:

Mecanisme Sedna concepute pentru a răspunde tuturor nevoilor

La Schneider Electric, nevoile clienţilor sunt prioritare astfel încât să ofere soluţii dedicate pentru fiecare în parte. Noua gamă Sedna este ușor de conectat, montat, fixat și testat! Instalarea nu a fost niciodată atât de rapidă, ușoară și convenabilă. Instalarea aparatelor se poate realiza în două moduri: încastrat - prin intermediul dozelor de instalare sub tencuială sau aparent – cu ajutorul cadrelor pentru montaj aparent, instalare compatibilă cu ramele decorative Sedna Design. Acestea pot fi instalate atât vertical, cât și orizontal.

Toate prizele sunt prevăzute cu obturatoare, pentru prevenirea accidentelor, iar noul design al mecanismelor este proiectat astfel încât, în timpul instalării, ghearele se extind drept pentru o aliniere perfectă cu dozele de aparat.

Gama Sedna Design & Elements include și funcții atipice precum prize de egalizare a potențialului, ce previn apariția unor tensiuni periculoase în echipamentele medicale și reduc probabilitatea de șocuri electrice la pacienți și personalul medical. Acestea au fost special concepute pentru mediile de lucru care necesită un nivel ridicat de siguranță, precum spitalele, clinici și laboratoarele chimice, astfel încât să prevină apariția eventualelor accidente.
Caracteristici noi
O ramă decorativă universală pentru instalare orizontală sau verticală
Datorită designului său simetric, aceeași ramă decorativă poate fi utilizată atât pentru instalaţii orizontale, cât și verticale.
Aliniere perfectă
Rama decorativă se va alinia la același nivel cu peretele, chiar dacă doza de aparat este nealiniată.
Suport de fixare cu interblocare
Două crestături pe fiecare parte a ramei de fixare facilitează alinierea mai multor dispozitive.
Rezistenţă la praf
Forma ramei decorative este concepută special pentru a împiedica depunerea prafului.
Fante pentru șuruburi
Fantele pentru șuruburi permit rotirea mecanismului în ambele direcţii, pentru a alinia dozele care au fost nealiniate.
8 puncte de fixare
Introducerea și montarea ramei decorative se realizează foarte ușor datorită fixării robuste în 8 puncte.
Mai mult spaţiu de cablare
Cu un design compact și o adâncime redusă (24 mm), întrerupătoarele Sedna sunt ușor de cablat și de montat în dozele de aparat.
Aliniere perfectă
Un nou design al mecanismului asigură extinderea ghearelor drept și lin, pentru oaliniere perfectă cu dozele de aparat în timpul asamblării.
Prize
Borne cu sau fără șuruburi
Mecanismele cu montaj încastrat sunt simple, rapide și sigure de instalat. Sunt disponibile prize cu două tipuri de borne:borne cu șurub sau borne fără șurub. Bornele fară șurub Sedna fac cablarea ușoară, rapidă și fiabilă.
Butoane de eliberare
Butoanele de eliberare sunt mari, simplu de accesat astfel încât să fie mai ușor de apăsat. Un mecanism îmbunătăţit asigură o eliberare rapidă.
Gheare
Gheare de protecţie
Ghearele sunt complet retrase în interiorul carcasei, astfel încât nu se pot prinde în timpul instalării, pentru a reduce numărul de răniri.
Funcţia de revenire a ghearelor
Funcţia de revenire a ghearelor facilitează montarea și realinierea.
Întrerupătoare
Intrări conice pentru cabluri
Intrarea conică a cablurilor facilitează introducerea conductoarelor în bornele de conexiuni.
Schema de conexiuni
Schema de conexiuni este imprimată pe partea din spate a mecanismului. Aici, tipul de întrerupător și opţiunile de conectare sunt vizibile în mod clar. Mecanismul întrerupătorului are marcajul "ON", ajutând la instalarea mai rapidă a acestuia.
Testare frontală accesibilă
Punctele de control permit testarea rapidă funcţiilor și efectuarea măsurătorilor prin partea frontală, fără a fi necesară dezasamblarea întrerupătorului.
Mecanisme cu module de iluminat
Exista disponibile întrerupătoare Sedna cu diferite module de iluminare cu LED:
 • lumină de indicare LED, roșu
 • lumină de orientare LED, albastră
 • lumină de indicare cu LED, albastră pentru întrerupătorul cu cartelă
Protecţie IP44
Protecţia IP44 este asigurată cu orice ramă decorativă Sedna Design și Sedna Elements atunci când este instalat un mecanism IP44. Mecanismele IP44 sunt echipate cu garnituri de etanșare pentru a proteja inserţiile de stropi de apă.
Doze de instalare
Doză de instalare albă pentru montaj încastrat în pereţi de cărămidă, 70x70mm
Doză de instalare albă pentru montaj încastrat în pereţi de gips-carton, 67x50mm

Sedna Design & Elements - eleganță și stil într-o gamă de produse accesibile

Sedna Design & Elements de la Schneider Electic este o gamă premium, cu produse realizate într-o multitudine de culori și texturi naturale precum lemn, piatră, metal și sticlă, oferind finisaje elegante la prețuri accesibile. Create pentru a oferi confort și eleganță spațiilor interioare, Sedna Design & Elements integrează totodată noi opțiuni care răspund nevoilor actuale în materie de soluții eficiente pentru clădiri inteligente, dar și pentru adoptarea unor măsuri de eficientizare a consumului de energie. Cu o varietate de modele noi, vă puteți pune în aplicare ideile și exprima stilul personal cu o gamă de întrerupătoare care se potrivește perfect tuturor nevoilor și stilurilor de viață.
​​​​Stil îndrăzneţ și sofisticat​​​​
Sedna este o nouă generaţie de întrerupătoare inspirată după ultimele tendinţe. Cu linii moderne care reflectă o estetică rafinată, noua gamă Sedna este potrivită pentru toate tipurile de interioare. Cu două versiuni disponibile – Design & Elements - puteţi alege finisajele pentru mecanisme și ramele decorative astfel încât acestea să răspundă nevoilor și preferinţelor dumneavoastră, de la stilul industrial la cel natural sau glamour.
​​​​Funcţii​​​​
Dispozitive care satisfac orice nevoie
De la întrerupătoare și prize, întrerupătoare pentru jaluzele, termostate, încărcătoare USB și multe altele, Sedna Design & Elements oferă toate funcţiile moderne de care aveţi nevoie în locuinţa dumneavoastră și pentru a oferi mai mult confort persoanelor de orice vârstă.
Instalare
Montaj rapid și timp economisit
Sedna Design & Elements oferă beneficii în ceea ce privește ergonomia, ușurinţa în instalare și utilizare, fiabilitatea și calitatea finisajelor. Noua gamă Sedna a fost concepută ţinând cont de nevoile dumneavoastră:
 • rame decorative universale pentru 1 până la 5 posturi ce pot fi instalale orizontal sau pe vertical
 • toate ramele decorative pentru Sedna Design și Sedna Elements au un grad de protecţie IP20 și IP44
 • ramele decorative sunt montate folosind un sistem de prindere în 8 puncte pentru o aliniere perfectă pe perete
 • ramele de fixare sunt interblocate și se aliniază ușor
Aceste caracteristici și calitatea premium a materialelor de fabricaţie, vor face ca noua gamă Sedna să devină alegerea ideală pentru toate proiectele dumneavostră. Câteva caracteristici noi:
 1. suport de fixare cu interblocare, pentru a alinia cu ușurință mai multe dispozitive.
 2. fante pentru șuruburi, pentru a permite reglarea dozelor care au fost aliniate greșit.
 3. opt puncte de fixare, pentru un montaj simplu și fiabil al ramei decorative.
​​​​Noi stiluri, noi funcţionalităţi​​​​
Fie că este vorba de modă sau decoraţiuni interioare, tendinţele actuale corespund stilurilor mixte. Locuinţele de azi îmbină piesele contemporane cu cele vintage, întrucât clienţii sunt mereu în căutare de ceva nou pentru interiorul casei lor și au nevoie ca aparatajul ultraterminal să reflecte cele mai recente tendinţe.
Gama Sedna de la Schneider Electric a fost realizată pentru a oferi clienților posibilități nelimitate, permițându-le să îmbine finisajele ramei decorative și mecanismele în orice mod care îi inspiră. Combinațiile îndrăznețe, plecând de la ramele decorative cu finisaje de lemn, îmbinate cu mecanisme de culoare antracit, până la cele clasice, oferă gamei Sedna Design & Elements o multitudine de posibilități.
Protecţie împotriva prafului
Marginile ramei decorative sunt rotunjite, curbate în jurul peretelui. Forma a fost concepută special pentru a nu acumula praf, iar materialele lucioase au fost alese pentru aspectul lor elegant, dar și pentru proprietățile lor antistatice.
Mai multă creativitate
Toate ramele decorative de la 1 la maximum 5 posturi sunt disponibile în toate finisajele și pot fi combinate cu toate mecanismele Sedna Design & Elements disponibile.

Pentru mai multe detalii despre produsele Sedna Design & Elements, beneficiile acestora, finisajele disponibile cu aspect de metal, piatră, sticlă și lemn, respectiv despre modul de instalare al prizelor și întrerupătoarelor, a variatoarelor rotative universale sau a dozelor de instalare găsiți pe canalul YouTube Schneider Electic, în playlist-ul Sedna.
Sedna Design - un stil aparte
Liniile moderne și sofisticate ale gamei Sedna Design, împreună cu cele patru finisaje, au fost concepute pentru a crea interioare rafinate și primitoare. Dispozitivele Sedna sunt plăcute la atingere, iar finisajul este delicat și neted.
Grad de protecţie IP44
Protecția IP44 este asigurată cu orice ramă decorativă Sedna Design. Acestea sunt echipate cu garnituri de etanșare pentru a proteja dispozitivele de stropi de apă.

Vezi produsele Sedna Design:

Sedna Elements - creativitate și stil

Un amestec subtil de forme plate și curbate, într-un cadru foarte structurat conferă echipamentelor Sedna Elements un farmec inovator. Profilul rotunjit creează iluzia că întrerupătorul nu este la același nivel cu peretele, aducând atât eleganță, cât și o notă modernă. Finisajele Sedna Elements sunt din: sticlă, lemn, metal sau piatră.
Sedna Elements - Finisaje cu aspect de lemn
Dacă sunteți în căutarea unui interior cald și autentic, nimic nu se compară cu aspectul și senzația de lemn. Lemnul rezonează cu dorința omului de a trăi în legatură directă cu natura, iar culoarea și granulația ramelor sau mecanismelor aduc un plus de eleganță.
Sedna Elements - Finisaje cu aspect de piatră
Materialele brute, nefinisate sunt mereu prezente în multe dintre cele mai populare tendințe de design interior. Ardezia (piatra neagră) și piatra gri sunt folosite în moduri neașteptate, aceste materiale oferind un stil aparte.
Sedna Elements - Finisaje cu aspect de sticlă
Sticla poate reflecta lumina sau o poate lăsa să treacă, creând efecte vizuale interesante. Finisajul elegant și lucios - alb sau negru - va adăuga acel factor irezistibil oricărui design interior.
Sedna Elements - Finisaje cu aspect de metal
Finisajele din metal sunt în tendințe, capabile, în mod unic, să aducă atât energie, cât și eleganță interioarelor moderne. Cu noile rame decorative Auriu patinat și Aluminiu patinat poți adăuga o notă de glamour casei tale.
Vezi produsele Sedna Elements:

Sedna - funcții complete pentru locuința ta

Sedna Design & Elements se remarcă printr-un design modern și prin numeroasele caracteristici precum: iluminat sofisticat, conectivitate nelimitată și economii de energie - acum și în viitor. Concepută pentru opțiunile moderne de management al clădirilor comerciale și rezidențiale, Sedna Design & Elements cuprinde întrerupătoare și variatoare rotative pentru controlul iluminatului, dar și întrerupătoare pentru controlul jaluzelelor, astfel încât utilizatorii să deschidă și să închidă cu ușurință draperiile, pentru a proteja interiorul casei de lumina excesivă a soarelui și pentru a controla temperatura ambiantă. Senzorul de mișcare cu întrerupător integrat, cu un unghi de detectare de 160 de grade facilitează deplasarea în clădire pe timpul nopții și ajută la reducerea consumului de energie electrică.

În ceea ce privește funcțiile pentru controlul temperaturii, noile termostate din gama Sedna Design & Elements ajută la menținerea unei temperaturi constante în toată locuința, contribuind, în același timp, la reducerea consumului de energie prin pornirea încălzirii doar atunci când este necesar.

Echipamentele Sedna pot fi incluse în proiectele de renovare sau în instalații electrice din clădirile noi, indiferent de destinația de utilizare a acestora – rezidențială sau comercială – gama Sedna propunând și mecanisme clasice precum prize RJ45 pentru cabluri de rețea; prize HDMI pentru echipamente HDTV și AV, dar și mecanisme noi precum priză TV+date sau priză de alimentare+încărcătoare USB, ce oferă funcții multiple înglobate în același mecanism. Pentru segmentul de hoteluri sau apartamente cu utilizare temporară, gama Sedna include întrerupătoare cu cartelă, care pot fi utilizate în două moduri: ca o cheie pentru cameră sau ca întrerupător de economisire a energiei, care stinge toate luminile din camera, dacă aceasta nu este ocupată.
Controlul iluminatului
Fie că alegeţi un buton simplu sau un variator rotativ, ambele sunt concepute pentru toate tipurile de iluminat, chiar și pentru LED. Un senzor de mișcare ajută la reducerea la minimum a consumului de energie electrică și facilitează deplasarea pe timp de noapte.
Controlul jaluzelelor
Controlul jaluzelelor vă permite să deschideţi și să închideţi cu ușurinţă jaluzelele pentru a proteja interiorul casei de lumina excesivă a soarelui și pentru a ajuta la descurajarea interesului nedorit din partea străinilor.
Prize
Toate prizele sunt prevăzute cu obturatoare de protecţie pentru a împiedica introducerea accidentală de unelte în interior, acolo unde sunt încorporate piese metalice sub tensiune. De asemenea, este disponibilă și o versiune cu capac, cu un grad de protecţie IP44.
Prize duble și speciale
Practice și ușor de montat, prizele duble limitează numărul de găuri în pereţi. Sunt disponibile în variante precum alb, argintiu, antracit, bej, mesteacăn satinat și lemn wenge.
Prize multimedia
Toate prizele sunt prevăzute cu obturatoare de protecţie pentru a împiedica introducerea accidentală de unelte în interior, acolo unde sunt încorporate piese metalice sub tensiune. De asemenea, este disponibilă și o versiune cu capac, cu un grad de protecţie IP44.
Încărcătoare USB
Încărcătorul USB cu suport pentru telefon reprezintă modalitatea cea mai simplă și practică unde îţi poţi încărca telefonul.
Controlul temperaturii
Termostatul Sedna menţine o temperatură constantă și confortabilă în toată locuinţa și ajută la reducerea consumului de energie prin pornirea încălzirii doar atunci când este necesar.
Comercial
Întrerupătorul cu cartelă pentru camera de hotel poate fi utilizat în două moduri:
 • ca o cheie de cameră
 • ca întrerupător de economisire a energiei, care stinge toate luminile din cameră dacă aceasta nu este ocupată.
Vezi produsele Sedna Design & Elements:

Mecanisme Sedna concepute pentru a răspunde tuturor nevoilor

La Schneider Electric, nevoile clienţilor sunt prioritare astfel încât să ofere soluţii dedicate pentru fiecare în parte. Noua gamă Sedna este ușor de conectat, montat, fixat și testat! Instalarea nu a fost niciodată atât de rapidă, ușoară și convenabilă. Instalarea aparatelor se poate realiza în două moduri: încastrat - prin intermediul dozelor de instalare sub tencuială sau aparent – cu ajutorul cadrelor pentru montaj aparent, instalare compatibilă cu ramele decorative Sedna Design. Acestea pot fi instalate atât vertical, cât și orizontal.

Toate prizele sunt prevăzute cu obturatoare, pentru prevenirea accidentelor, iar noul design al mecanismelor este proiectat astfel încât, în timpul instalării, ghearele se extind drept pentru o aliniere perfectă cu dozele de aparat.

Gama Sedna Design & Elements include și funcții atipice precum prize de egalizare a potențialului, ce previn apariția unor tensiuni periculoase în echipamentele medicale și reduc probabilitatea de șocuri electrice la pacienți și personalul medical. Acestea au fost special concepute pentru mediile de lucru care necesită un nivel ridicat de siguranță, precum spitalele, clinici și laboratoarele chimice, astfel încât să prevină apariția eventualelor accidente.
Caracteristici noi
O ramă decorativă universală pentru instalare orizontală sau verticală
Datorită designului său simetric, aceeași ramă decorativă poate fi utilizată atât pentru instalaţii orizontale, cât și verticale.
Aliniere perfectă
Rama decorativă se va alinia la același nivel cu peretele, chiar dacă doza de aparat este nealiniată.
Suport de fixare cu interblocare
Două crestături pe fiecare parte a ramei de fixare facilitează alinierea mai multor dispozitive.
Rezistenţă la praf
Forma ramei decorative este concepută special pentru a împiedica depunerea prafului.
Fante pentru șuruburi
Fantele pentru șuruburi permit rotirea mecanismului în ambele direcţii, pentru a alinia dozele care au fost nealiniate.
8 puncte de fixare
Introducerea și montarea ramei decorative se realizează foarte ușor datorită fixării robuste în 8 puncte.
Mai mult spaţiu de cablare
Cu un design compact și o adâncime redusă (24 mm), întrerupătoarele Sedna sunt ușor de cablat și de montat în dozele de aparat.
Aliniere perfectă
Un nou design al mecanismului asigură extinderea ghearelor drept și lin, pentru oaliniere perfectă cu dozele de aparat în timpul asamblării.
Prize
Borne cu sau fără șuruburi
Mecanismele cu montaj încastrat sunt simple, rapide și sigure de instalat. Sunt disponibile prize cu două tipuri de borne:borne cu șurub sau borne fără șurub. Bornele fară șurub Sedna fac cablarea ușoară, rapidă și fiabilă.
Butoane de eliberare
Butoanele de eliberare sunt mari, simplu de accesat astfel încât să fie mai ușor de apăsat. Un mecanism îmbunătăţit asigură o eliberare rapidă.
Gheare
Gheare de protecţie
Ghearele sunt complet retrase în interiorul carcasei, astfel încât nu se pot prinde în timpul instalării, pentru a reduce numărul de răniri.
Funcţia de revenire a ghearelor
Funcţia de revenire a ghearelor facilitează montarea și realinierea.
Întrerupătoare
Intrări conice pentru cabluri
Intrarea conică a cablurilor facilitează introducerea conductoarelor în bornele de conexiuni.
Schema de conexiuni
Schema de conexiuni este imprimată pe partea din spate a mecanismului. Aici, tipul de întrerupător și opţiunile de conectare sunt vizibile în mod clar. Mecanismul întrerupătorului are marcajul "ON", ajutând la instalarea mai rapidă a acestuia.
Testare frontală accesibilă
Punctele de control permit testarea rapidă funcţiilor și efectuarea măsurătorilor prin partea frontală, fără a fi necesară dezasamblarea întrerupătorului.
Mecanisme cu module de iluminat
Exista disponibile întrerupătoare Sedna cu diferite module de iluminare cu LED:
 • lumină de indicare LED, roșu
 • lumină de orientare LED, albastră
 • lumină de indicare cu LED, albastră pentru întrerupătorul cu cartelă
Protecţie IP44
Protecţia IP44 este asigurată cu orice ramă decorativă Sedna Design și Sedna Elements atunci când este instalat un mecanism IP44. Mecanismele IP44 sunt echipate cu garnituri de etanșare pentru a proteja inserţiile de stropi de apă.
Doze de instalare
Doză de instalare albă pentru montaj încastrat în pereţi de cărămidă, 70x70mm
Doză de instalare albă pentru montaj încastrat în pereţi de gips-carton, 67x50mm