Top of the page

Comunicate de presă

  • 24.04.2024
    În contextul unui interes global crescut pentru soluții de sustenabilitate, compania clujeană PROMELEK XXI, unul dintre principalii jucători ai pieței locale de echipamente electrice, parte a grupului spaniol Elektra, anunță extinderea inițiativelor sale pentru eficiență energetică. Cu un portofoliu vast de tehnologii avansate, Promelek XXI își propune să capitalizeze pe oportunitățile din programele PNRR și AFM, punând accent pe soluțiile de încărcare pentru vehicule electrice și sisteme fotovoltaice adaptate nevoilor industriale. Aceste inițiative sunt așteptate să genereze o creștere a cifrei de afaceri pe segmentul soluțiilor verzi cu peste 25%.
  • 26.03.2024
    Compania clujeană PROMELEK XXI, o companie cu o prezență puternică în industria echipamentelor electrice din România, parte a grupului spaniol Elektra, și-a consolidat prezența pe segmentul proiectelor de energie regenerabilă și anunță o creștere cu 10% a cifrei de afaceri înregistrate în 2023. Astfel, compania a raportat un business de cca. 44 milioane de euro (cca. 218 milioane de lei), comparativ cu 40 de milioane de euro (cca. 200 milioane de lei) în 2022. 
  • 27.07.2023
    Compania clujeană PROMELEK XXI, unul dintre principalii jucători ai pieței locale de echipamente electrice, parte a grupului spaniol Elektra, vizează comercializarea, până la finalul anului în curs, a 400 de stații de încărcare destinate mașinilor 100% electrice sau hybrid plug-in. Astfel, în contextul actual de piață marcat de un interes ridicat pentru astfel de produse și de programele de finanțare ale statului, compania mizează pe un avans cu 15% a vânzărilor pe această nișă comparativ cu 2022.
  • 17.05.2023
    - Cca. 4 mil. euro - ponderea producției în cifra de afaceri a companiei în 2022
    - Compania derulează investiții pentru a crește producția de tablouri electrice de automatizare
    - În ultimul an, business-ul de producție a crescut cu 25% vs. 2021
  • 14.02.2023
    Compania clujeană PROMELEK XXI, unul dintre principalii jucători ai pieței locale de echipamente electrice, parte a grupului spaniol Elektra, a încheiat 2022 cu o cifră de afaceri de cca. 40,5 milioane de euro (cca. 200 de milioane de lei) în creștere cu 33% comparativ cu anul precedent, când business-ul s-a situat la cca. 30,5 milioane de euro (cca. 150 milioane de lei). Majorarea a fost determinată atât de investițiile realizate de companie în dezvoltarea echipei, cât și de oportunitățile generate de situația geopolitică actuală, respectiv nevoia tot mai mare a clienților de a accesa soluții de eficientizare energetică.
  • 06.12.2022
    Potrivit companiei clujene PROMELEK XXI, unul dintre principalii jucători ai pieţei locale de echipamente electrice, parte a grupului spaniol Elektra, controlul centralizat și monitorizarea sistemelor integrate dintr-o clădire inteligentă optimizează consumurile energetice și conduc la economii consistente de energie. Astfel, consumul de energie termică poate fi redus cu un procent cuprins între 14 și 25%, iar consumul de energie electrică poate scădea cu până la 60%.
  • 14.09.2022
    Compania clujeană PROMELEK XXI, unul dintre principalii jucători ai pieţei locale de echipamente electrice, parte a grupului spaniol Elektra, a înregistrat în prima parte a anului un record istoric de vânzări pe segmentul dedicat panourilor fotovoltaice și estimează că va încheia anul 2022 cu 3 milioane de euro cifra de afaceri pentru această linie de business. 
  • 21.06.2022
    Compania clujeană PROMELEK XXI, unul dintre principalii jucători ai pieței locale de echipamente electrice, parte a grupului spaniol Elektra, estimează că piața de profil se menține, în 2022, pe același trend ascendent din ultimii ani, în ciuda situației geo-politice actuale, dar și a creșterii accelerate a costurilor cu materia primă și energia. Astfel, conform estimărilor companiei, pentru anul în curs piața de echipamente electrice de joasă și medie tensiune va ajunge la o valoare de cca. 400 de milioane de euro.  
  • 02.02.2022
    Compania clujeană PROMELEK XXI, unul dintre principalii jucători ai pieței locale de echipamente electrice, parte a grupului spaniol Elektra, a pus în 2021 pe harta “benzinăriilor verzi” cca. 200 de stații de încărcare electrice, atât în spații publice, cât și în locații private, destinate mașinilor 100% electrice sau hybrid plug-in.
  • 18.11.2021
    Compania clujeană PROMELEK XXI, unul dintre principalii jucători ai pieței locale de echipamente electrice, parte a grupului spaniol Elektra, mizează, în acest an, pe un avans cu 15% a business-ului, la cca. 27,5 milioane de euro. Compania, jucător cu tradiție pe piața locală, cu o istorie de 25 de ani, estimează pentru acest an și menținerea ratei de profit la cca. 3%.